2022-2023 DGS PUAN HESAPLAMA
Bu sayfada görüntülemiş olduğunuz paneli kullanarak 2022 Dgs puan hesaplama yapabilirsiniz. Önlisans diploma notunuzu, Türkçe ve Matematik net sayılarınızı girdikten sonra alt tarafta tahmini kaç puan alacağınızı öğrenebilirsiniz.
Geçmiş yıllardan dgs ile geçilen bölümler en az kaç puanla öğrenci almış onuda öğrenmek için alt tarafta TABAN PUAN yazan yere aldığınız taban puanınızı yazarak öğrenebilirsiniz.
DGS nedir?
DGS açılımı dikey geçiş sınavı olan, 2 yıllık üniversite bölümü bitiren kişilerin bu sınava girerek 4 yıllık(lisans) ve üzeri eğitim veren üniversite bölümlerine yerleşmesini sağlayan bir sınavdır. 2 yıllık önlisans mezunu herkes bu sınava girebilir.
2022 DGS ne zaman?
DGS sınavı 3 Temmuz Pazar günü yapılacak.
2022 DGS başvuru tarihi?
DGS başvuru tarihi 13-23 Mayıs tarihleri arasındadır.
2022 DGS ne zaman açıklanacak?
2022 dgs sınav sonucu 12 Ağustos 2022 tarihinden açıklanacak
2022 DGS ücreti ne kadar?
2022 DGS ücreti henüz belirlenmedi fakat yıllara göre ortalama olarak 150 TL olacağı tahmin ediliyor.
DGS ile geçiş bölümleri?
DGS ile bitimiş olduğunuz 2 yıllık bölümlere hak verilen bölümlere geçiş yapabilirsiniz. Her bölüme geçiş yapma hakkınız bulunmamaktadır. Mezun olduğunuz bölüm farketmeksizin açıköğretim bölümlerinden İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi, İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Konaklama İşletmeciliği, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Turizm İşletmeciliği bölümlerine geçiş yapabilirsiniz.
DGS öbp hesaplama?
DGS puan hesaplaması: sınavdaki doğru netleriniz ve diploma puanınızla birlikte hesaplanmaktadır. Bundan dolayı dgs puan hesaplaması için öbp hesaplamanız gerekmektedir. Bu sayfada diploma notunuzu yazarak direk öbp puanınızı hesaplayabilirsiniz. Diploma notunun sağ tarafında direk ÖBP puanınız yazacaktır.
DGS öbp nasıl hesaplanıyor?
"((Diploma notunuz X 100 ) / 4) * 0.8" tırnak işareti içerisindeki formülü kullanarak ÖBP puanınızı hesaplayabilirsiniz.
DGS ile yerleşirsem tekrar sınava girebilirmiyim?
DGS yanlış doğruları götürüyor mu?
Evet dgs sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bu da 1 soru yanlış yapmanız, 0,25 puan doğru netinizden eksilmesi demektir.
Evet girebilirsiniz. Fakat tercih sonucunuzda yerleşirseniz, daha sonra sınava girdiğinizde ÖBP puanınız 0,6 ile değil, 0,45 ile çarpılacaktır. Dolayısıyla yaptığınız tercih ile yerleşmezseniz sonraki sene ÖBP puanınız düşecektir.
DGS sayısal kaç soru? Dgs matematik konuları? Dgs sayısal konuları?
DGS sınavında sayısal yani matematik sınavı 60 sorudur. Temel matematik konuları ve mantık konularından sorular çıkmaktadır.
DGS sözel kaç soru? Dgs türkçe konuları? Dgs sözel konuları?
DGS sınavında sözel yani türkçe sınavı 60 sorudur. Dil bilgisi hariç sözel mantık ve paragraf vari konularından sorular çıkmaktadır.